06 март 2009

Империята Иво Прокопиев (издател на в. "Капитал"и "ДНЕВНИК") се разпада със скоростта на светлината

Империята на младия милионер Иво Прокопиев (издател на в. "Капитал") се разпада със скоростта на светлината, твърдят финансови източници. Световната криза, неблагоприятното развитие на пазара на недвижими имоти у нас и недообмислената икономическа стратегия на иначе амбициозния предприемач му изиграли лоша шега, пише в. "Уикенд".
Фирмата "Алфа финанс", в която той е основен акционер, практически е фалирала - такова е мнението на експерти от бранша. Притежаваните активи от фирмата понастоящем не струват и 100 милиона евро, при все че са закупени само преди година и половина за 210 милиона. Оказва се, че Прокопиев вече е длъжник при това с огромни суми, на няколко банки. Сред тях са пощенска, Уникредит Булбанк и ДСК. Разчетите показват, че само за да погасява лихвите, на Прокопиев ще са му нужни 10 милиона евро.
Лошата новина е, че от наемите за имоти, които фирмата му прибира, не може да се събере нужната сума.
Впрочем първият формален белег на фалита е налице. През седмицата бе спрян най-амбициозният проект на Прокопиев - безплатният всекидневник "Градски вестник". Съвсем скоро с работните си места щели да се простят журналисти от вестниците му "Капитал" и "Дневник".
Не е тайна, че председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България посещава курсове за обучение на премиери в Харвардския университет. Иво се кани да създаде и нова партия с работно название "Реформа". Тя евентуално щяла да се включи в следващите парламентарни избори, ако ГЕРБ на Бойко Борисов не спечели 51% от вота. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар