11 февруари 2009

Собственикът на "СЕГА" ще съди "Монитор", "Телеграф", "Експрес" и "Политика"!!! Кеворкян пък съди Коритаров

Компанията "Овергаз" внася в съда 4 дела срещу "Нова българска медийна група", съобщи за БГНЕС ръководителят на пресслужбата на компанията Нери Терзиева.
Вече повече от месец "Овергаз" и изпълнителният директор Сашо Дончев са обект на злонамерена медийна кампания във вестниците на Ирена Кръстева и нейния син Делян Пеевски, зам.-министър на бедствията и авариите.
"В серия неподписани материали "Нова българска медийна група" и нейните издания лъжат, клеветят, злепоставят, очернят и увреждат репутацията на "Овергаз" и на изпълнителния му директор, базирайки се на изцяло измислени, подменени или изопачени факти", се казва в прессъобщението на газовата компания.
Юристите на "Овергаз" подготвили и в близките дни ще внесат в съда четири искови молби срещу вестниците "Монитор", "Телеграф", "Експрес" и "Политика", собственост на "Нова българска медийна група".
"Овергаз" и Сашо Дончев станаха обект на множество нападки от страна на вестниците на Кръстева и Пеевски, след като на 22 декември 2008 г. вестник "Сега", издаван от Дончев, попита в журналистически материал какъв е произходът на средствата, с които "Нова българска медийна група" купува медии - въпрос, който в демократичния свят е част от важни закони, се казва в съобщението.
В журналистическите среди се говори, че разрастващата се медийна групировка на Кръстева всъщност е под управлението на Ахмед Доган.
На 6 януари Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) обяви, че проверява откъде имат пари бившата началничка на Българския спортен тотализатор Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, зам.-министър на извънредните ситуации, за да купуват телевизия, вестници и онлайн медии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар